Shopping med Dagny

Halloj, håller på att göra gröööt, mums! Ska snart fixa i ordning mig för att sedan bege mig till Vällingby och shoppa med Dagny. Har ju trots allt massvis med presentkort, hoppas jag hittar något fint! Har redan hittat en liten väska från åhléns som jag vill ha och jag hoppas att den finns i affären och inte bara på nätet.


28 december

Jag känner mig jätteledsen, hade sett fram emot att få shoppa denna vecka. Nu får jag bara ägna dagarna åt att ligga hemma och vila ... Helt ärligt, jag blir deprimerad, jag som ville shoppa så mycket nu på rean, gaahh, och bättre blir det inte när jag läser överallt att alla ska shoppa på mellandagsrean, när är det min tur? Satan så ont jag har i kroppen ... gör så jag blir frisk, tack!


27 december

Fyfan för att vara sjuk, låg och spydde inatt och stackars Kim fick lägga sig på golvet och sova för att inte riskera att bli smittad och nerspyad! Lovade Robin att gå på bio med honom idag så fick knega mig upp ur sängen för att hålla mitt löfte öven fast jag bara ville ligga kvar och tycka synd om mig själv. Denna vecka kommer bli ägnad till att vila och bli frisk inför nyår. Jag som hade sett fram emott att shoppa som en tok på mellandagsrean, men men, livet går inte alltid som man vill. Har precis gosat ner mig i mina nya lakan och tänkte titta på en film eller något, ha det så bra!


Dag 3 – Mina föräldrar.

Min mamma och pappa är separerade sen 9 år tillbaka? Håller inte riktigt koll på åren! Min mamma är 48 år gammal och jobbar som lärare och min pappa är 46 år gammal och jobbar inom byggbranchen med egen firma. Min pappa är väldigt sportintresserad, vilket även överfördes till min bror. Båda är som tokiga i fotboll och pappa var även tränare till något fotbollslag vid sidan om och sitter alltid som fastlimmad framför tvn såfort det är en match. Min mamma däremot är motsatsen och gillar inte alls sport. Mestadels av mitt liv har jag bott tillsammans med mamma och anledningen till det vet jag inte riktigt. Har alltid haft mina saker hos mamma och har väl känt att det är jobbigt att ständigt packa en väska proppfull med saker och åka fram och tillbaka.

Gud vad detta ämne var svårt att skriva om ... Kan avsluta med att säga att jag tycker om mina föräldrar väldigt väldigt mycket och är lyckligt lottad som har just Dem.




Juldagen

Hej, hann inte skriva i bloggen igår för jag hade fullt upp hela dagen. Stressigt att fira jul med båda föräldrarna på julafton. Började dagen hemma hos pappa iaf, där vi åt mat tittade på kalle och öppnade julklappar. Sen var jag och brorsan tvungna att springa till pendeln för att inte missa den,jävligt jobbigt! Väl framme hos mormor och morfar hade de redan börjat öppna lite julklappar, så vi fick ännu mer saker utav dem. Jag fick bland annat, lite presentkort av pappa och framor från HM och Åhléns, sen fick jag, kläder, headset, biokort, lakan, krämer etc. Efter julklappsöppningen hemma hos mormor och morfar började vi äta julmat (igen). Gott men mättande! Klockan 21.00 var vi tvugna att kolla på "svensson svensson", tradition, det är sjukt roligt!

Tänkte lägga in lite bilder från julafton:

Pappas julgran


Min älskade hund som jag pyntade till


Lyras storebrorsa var också med


Tomtebebis


Lite utav maten hos pappa


Knäck, kola pepparkakor etc


Joy sitter under granen hos mormor och morfar


Lilla Joy


Jag och Robin


22 december

Förlåt för dålig uppdatering, men jag är helt slut. Har jobbat 30 timmar på 3 dagar så har kommit hem sent varje kväll nu. Idag var jag dock ledig, men skulle ändå upp tidigt för att gå på en intervju i Blackeberg, efter det begav jag mig till Vällingby för att få mina papper unbderskrivna och inskickade, skönt att ha det gjort. Var även tvungen att svänga förbi BR och köpa en julklapp till bebisen, fick bli ett godsedjur, enkelt och bra, men billigt var det fan inte! När jag och Kim kom hem så somnade vi nästan på än gång och vaknade upp vid 5 och jag var helt slut i kroppen, kunde inte röra mig, jag behöver verkligen mer sömn känner jag. Imorgon blir det jobb igen från klockan 10-20, sista dagen och allt, ska bli oerhört skönt! Kriga in i det sista, trots att jag hade ångest om jag skulle jobba dessa dagar. Så känner mig jätte stolt över mig själv faktiskt! :) Efter jobbet ska jag hem till pappa på direkten, vilket innebär att jag måste ta med mig julklapparna till jobbet och kläderna jag ska ha på julafton, samt matlåda etc. Får nog ta två väskor imorgon, eller det får lösa sig ... suck !

Nu ska jag söka lite jobb och skicka in min redovisning, efter det blir det att duscha och sen titta på tv eller något webbtv program, sen blir det sängen för mig. Tror jag ...



20 december

Jag är trött, jag har ont i fötterna, jag har ont i ryggen, blääää... Imorgon blir det jobb igen från klockan 10 - 20, jippie!!! Fick reda på att en tjej på mitt jobb tydligen varit med i idol förra året och kom till kvartsfinal och har även varit med i talang och mycket mer som jag inte kommer ihåg. Hon berättade att hon och Bagge hälsade genom att klappa sig på arslet isället för att skaka hand, sen att de hade klippt bort massa saker från hennes auditon och bara tagit med de negativa kommentarerna och mixat ihop massa. Hm, ja fick helt enkelt reda på en hel del. Hade ingen aning om vem hon va från början! :P

Lägger ut det här, hoppas hon inte hittar min blogg bara, då lär jag få smisk :P


Dag 2 – Min första kärlek.

Min första kärlek är min barndomskamrat Hampus, jag var ungefär kär i honom 3 - 4 år. Nu när jag tänker tillbaka på hur jag betedde mig på den tiden så var det ganska patetiskt. Jag var 11 år den dagen jag fann mitt hjärta för honom. Det var sommaren 2003, vi brukade alltid åka ut med båten till olika öar och grilla, bada och ha det trevligt. Just den gången så var det jag, min pappa, min bror, hampus familj och min andra barndomskamrat Louises familj. Jag och Louise blev båda kära i honom och hans tvillingbror Max. Ena dagen gillade jag hampus och hon Max och andra dagen var det tvärtom. Vi kastade in kex som var formade som hjärtan i deras båt och gjorde allt för att imponera på dem och få vara nära dem. Det var nog inte förens vi sa hejdå till varandra den sommaren som jag insåg att jag började gilla honom. Jag kommer ihåg att jag saknade honom hela tiden och kunde ligga och gråta i flera dagar för att jag inte visste när jag skulle få träffa honom igen. Låtar som spelades på radion påminde om den sommaren som fick mig att må så dåligt, folk som hade samma namn som honom eller liknade honom på något sett fick mig påmind om honom.

Jag kommer ihåg att han gillade en tjej som hette Hanna och då ville jag ha en kompis som hette Hanna just bara på grund av det. Det fanns en tjej i min klass som hette Johanna och jag började kalla henne för Hanna fastän hon aldrig hade haft det smeknamnet förut. Jag föröskte bete mig på samma sätt som honom, jag ville prata som honom och uttrycka mig som han gjorde, jag tog efter honom i stort sett allt. Hur han skrev på msn härmade jag "najs" istället för "nice", på sättet han gick försökte jag också gå på. Alltid hade jag en kamera med mig och så fort jag träffade honom så tog jag bilder på honom bara för att inte glömma bort hur fin han var. Jag minns att jag sa att jag skulle döpa ett av mina barn till Hampus just för att jag var så kär och att det alltid skulle påminna mig om honom. De gångerna vi sågs de va de gångerna våra familjer träffades, på middagar, på somrarna ute med båten, utomlandssemestrar etc.

Året 2004 skulle våra familjer åka till Thailand tillsammans och jag var så lycklig. Det var det året Tsunamin inträffade och jag kommer ihåg att jag verkligen blev så ledsen och besviken för att vi inte kunde åka, jag grät i flera dagar och kände att mitt hjärta hade krossats. Men istället så firade vi nyår hemma hos han och hans familj det året, mina kusiner var även med. Jag var så glad men samtidigt var jag så blyg. Pappa hade köpt ett paket med raketer och smällare till mig som jag skulle få ha på nyåret. Jag minns att Hampus kom fram och frågade om han fick ta en smällare av mig och jag sa glatt "ja". Det slutade med att han fick hela paketat och min brorsa blev sur för att jag inte gav dem till honom istället. Dagen efter när vi skulle hem, åkte vi hem tidigare än mina kusiner och jag blev så ledsen på grund av det, jag kom hem och grät. Jag ringde min kusin, men hennes mobil var urladdat. Som tur var hade jag hennes pappas nummer, så jag ringde honom och pratade med henne bara för att höra vad Hampus gjorde och för att jag var så avundsjuk för att hon fick stanna längre och vara med honom.

År 2006 skulle Louise och hennes familj åka till Thailand med han och hans familj och jag blev så avundsjuk. Jag tjatade på pappa att jag också ville åka med, men han sa bara nej. Varje dag gick jag in på fritidsresor och kollade upp kostnaderna för resan. En dag efter mycket letande hittade jag en bra resa, med bra hotel och på samma plats som de skulle vara på. Så jag började fylla i uppgifterna för att boka resan och sedan visade jag det för pappa och tjatade ännu mera och tillslut gick han med på det. Vi åkte dit, jag träffade honom, jag var så lycklig och jag var så kär. Varje minut ville jag tillbringa med honom, vilket innefattade att jag enbart umgicks med alla killarna dvs, han, hans bröder, min bror och Lollos låtsasbrorsa. Det slutade med att Louise blev väldigt sur på mig för att jag aldrig var med henne, men just då struntade jag bara i det för jag var i himmelriket. Vid varje middag ville jag sitta nära honom. Jag kommer ihåg att jag inte kunde äta på den resan, jag hade fjärilar i magen hela tiden, kunde inte få i mig en matbit. För varje tugga jag tog kändes det som att jag skulle spy, jag åt aldrig upp min mat och var aldrig hungig. Det slutade alltid med att han fick min mat och alla krigade om vem som skulle få min mat när jag var "klar". När vi väl satt på planet hem hade jag i tankarna "jag struntar i om planet störtat, då dör jag iaf med personen jag gillar".

Dagarna gick och jag fortsatte tycka om honom lika mycket, men tillslut blev det bara jobbigt för mig. Jag mådde dåligt, jag ville bli av med känslan jag hade för honom. Jag ville inte tycka om honom längre, det började plåga mig. Jag ville inte vara kär i honom längre, vi hade ju trots allt ingen relation eller varken umgicks regelbundet. Det kunde gå år innan jag träffade honom igen och då trodde jag att känslorna hade försvunnit, men sen när jag såg honom igen så blev jag som kär på nytt.

Men efter en lång tid, många år, så kom jag över honom och det var nog det skönaste jag varit med om. Jag vet inte vad han gör i nuläget och folk får prata hur mycket de vill om honom för jag bryr mig inte längre så som jag hade gjort förut. Man kan nog säga att jag var kär till en början sedan övergick det till besatthet. Det låter ganska patetsikt, men jag var ung och visste inte bättre då.


18 december

Jag vill inte jobba, jag vill verkligen inte. Men imorgon måste jag, eller jag tänker iaf, bara på grund av att det är 100 % ob, inte utav någon annan anledning. På måndag, tisdag och torsdag ska jag också jobba, men jag vill inte. Ska jag sjukskriva mig? Vafan ska jag göra? Jag är ledsen, så jävla ledsen över att jag inte vet vad jag ska göra och för att jag verkligen inte vill gå till mitt pissiga jobb med min pissiga chef som är dum i huvudet. På torsdag är förmodligen den snälla chefen där, då skulle jag kunna gå dit. Vad säger ni, hjälp mig! Jag vill ha pengar, jag skulle kunna jobba om jag inte hade en satkärring till chef som är vrickad. Jag tänker "håll ut, det ger dig pengar" det tänker säkert ni också, men 10 timmar per dag med en människa som driver mig till vansinne, det är inte okej... Jag behöver hjälp!


Dag 1 – Presentera mig själv

Jag heter Isabelle Marianne Sjölander och är 19 år gammal, fyller år den 25 november 1991. Jag föddes på södersjukhuset i Stockholm och hann bo på söder i ett år innan vi flyttade till en villa i bromma. Där bodde jag med mamma, pappa och min bror i 9 år och sedan sperarerade mina föräldrar och mamma flyttade till en "lägenhet" i Bromma och pappa flyttade till en lägenhet i Alvik. Jag gick i Norra Ängby skola fram till åk. 5 sedan började jag i Södra Ängby där jag gick fram till åk.7. I 8an och 9an gick jag i Vasa real som ligger i vasastan (odenplan). När jag var 15 år gammal började jag gymnsiet (jensen gymnasium västra). Jag gick ut den skolan i år och tog studenten (2010).

När jag började i 8.an så träffade jag tjej som kom att bli en av mina närmsta vänner. Vi båda var speciella på ett sätt och klickade. Det var med henne jag började tappa rädslan för saker och ting (innan var jag en ganska blyg människa, vilket jag fortfarande kan vara i olika smamanhang). Vi bestämde oss helt enkelt för att strunta i vad folk tycker och göra saker som vi tidigare aldrig riktigt hade vågat. På så sätt höjdes självkänslan och både jag och hon blev mycket modigare och gjorde saker som andra av våra vänner tyckte var sinnesjukt. År 2008 åkte jag till Gotland med henne, vi tog med oss ett tält, varsin resväska och båtbiljett. Väl framme i Visby klockan 04.00 på morgonen började tankarna sprudla om vart vi skulle övernatta. Vi tänkte helt enkelt sova på vägkanten med våra sovsäckar. Varför planera allt i förväg? Än idag kan jag sitta och garva och blicka tillbaka på hur sjukt roligt vi hade det, hur konstiga folk måste ha tyckt att vi var och att det nog fanns en mening med att vi alltid fick frågan om att vi hade rökt på. Det var nog mest under det året jag började inse att man inte behöver tänka på konsekvenserna för gärningarna man gör i livet.

 

År 2009 träffade jag Kim, dvs min pojkvän. Vi har nu varit tillsammans i 1 ½ år och träffades genom min barndomsvän Louise och hans kompis Nicklas. Under denna tid jag varit med honom har jag verkligen insett att jag betyder något för någon, att någon bryr sig om mig och respekterar mig för den jag är. Jag är glad att jag träffade honom, jag fick se livet i en sån annorlunda synvinkel, hela mitt liv förändrades och jag blev en annan människa. Jag växte upp och mognade till, jag insåg att jag inte var kvar på barnstadiet längre och kunde gör vad jag ville som tidigare. Jag tror han gjorde en väldigt bra vändning i mitt liv, för jag visste inte ens att äkta kärlek fanns på den tiden ...

Min 18 årsdag

Turkiet 2010


2010 december

Jag har sett att många som bloggar använt sig av en lista, så jag tänkte att jag också skule göra det. Får se hur långt jag orkar, men ska försöka iaf! =)

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

16 december

Btw, är den nya fjortistrenden att bli gravid och behålla barnet nu för tiden eller? Verkar som det iaf, vart man än vrider och vänder sig om så finns det en ung fjortis som är gravid. Jag har inget emot unga mammor, men känns som att detta håller på att bli en trend som måste uppfyllas av alla liksom. Kanske är  det jag som överreagerar, men jag tycker fan att det stämmer! Vissa har ju ett syfte "få barn med honom, vilket innebär att vi måste ha kontakt hela livet". Inget bra tankesätt! Äsch, förortstrash verkar inte fatta så mycket om livet, vi får se hur det slutar istället ...


Julklappsshopping

Har försökt komma in på bloggen i flera timmar nu, äntligen gick det när jag bytte till mozilla firefox. Idag var jag som sagt på af, dock var det helt i onödan, suck! Åkte därefter och träffade dagny inne i stan och fick låna pengar av henne till att handla mina resterande julklappar, så det tackar jag för! Skönt att ha julklappsköpandet klart i tid för en gångs skull, brukar alltid vara ute i sista stund och handla och få panik!


Mot arbetsförmedlingen

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Ska strax bege mig mot tuben för att åka till vällingby och få mina papper underskivna på AF. Efter det blir det att träffa Dagny, kanske ? Fick ett sms från DinSko i morse där de stod att de har upp till 50% rabatt och ytterligare 10% om man har clubkort. Åååh ge mig lite skor, tack! Men får drömma vidare med mina 17 kr på kortet. Kanske tar en trip in på åhlens, har ju trots allt 500 kr därifrån, inhandla ny foundation och mascara kanske, eller något annat behövligt :)

Har väldigt mycket panik inför julklappsshoppingen, har inga pengar och jag har 5-6 pers kvar att köpa till, panik! Och när fan ska jag hinna handla?!?! Jobbar ju för tusan nästa vecka! Problem problem ... Julen är ett stressmoment!


Fredag

Idag är det fredag, vilket innebär att jag ska sooova mycket inatt. Har jobbat heela dagen, från klockan 10 - 20. Blää hatar det, får så ont i fötterna och i ryggen, tur att man har en pojkvän som är mästare på att massera då! ;) Sitter för tillfället helt ensam hemma, har tittat på idol och blir äcklad över att Jay varit otrogen mot sin tjej med Minnah! Min katt är ute och ränner och mamma kommer hem om ett tag, ska väl ta mig en dusch snart antar jag, är förjävla trött, så blir nog att sova tidigt, I guess? Imorgon ska jag till Kim, ska hem till hans brorsa och äta tårta!

Btw, Kim och jag var på julmarknad i onsdags i sundbyberg, så himla mysigt. Fanns tomtar, häst och vagn, brända mandlar, ostar, senap, sylt, tofflor, smycken med mera... Dock var vi och fyndade julklappar på ÖoB. Köpte likadana julklappar till våra pappor i år igen! ;P Men vad gör man inte när fantasin inte flödar på! ;) Kanske bättre lycka denna gång, med tanke på att förra årets julklapp har jag inte sett röken av, höhö! :D

Julmarknaden:
Tomten frågade flickan "vad önskar du dig i jul?" Hon svarade "Jag önskar mig en riktig jul" Så gulligt!



Vällingby hade också fått upp julstämningen


Sen lägger jag in en bild på mig själv, bara för att jag är så söt! Puss på mig (fatta ironin)


Jag behöver bedövning

Jag kan inte sitta still, jag har sån sjukt jobbig mensvärk. Det gör ont, jag lider. SMÄRTA! Hjälp mig någon!

Blev nyss lite gladare när jag såg att Nelly hade fri frakt, sen blev jag ledsen igen när jag insåg att jag inte har några pengar...


filmmys med mamsen

Har precis tittat på Bröderna Karlsson med mamma, hon har velat se den jättelänge så gjorde en god gärning och tittade på den med mamsen, fastän att jag redan sett den! :) hihi!

Jag har kommit på att jag är väldigt sugen på att gå på julmarknad, det är så mysigt. Var på julmarknad på skansen för några år sen, kanske dags att besöka den i år igen? Eller så kanske man ska gå på julmarknaden i gamla stan, den är också mysig! Sen är jag sugen på att äta julbord också, hehe! Finns så mycket mysiga saker att göra nu såhär under julen, då är det bäst att passa på ju! :) Sen ska jag nog börja inhandla några julklappar i veckan också, har ju trots allt 10 personer att köpa till, ganska jobbigt faktiskt, men om man vill ha så får man ge bort också. Men undrar bara vart pengarna ska komma ifrån? Hmm, hoppas jag hinner få in lite pengar, annars blir det problem!

Sen har jag planerat en sak sen en tid tillbaka, tänker dock inte avslöja det. Men har tänkt väldigt mycket på det. Helst vill jag göra det på en speciell dag, men det är rätt så långt tills dess och vill ju helst göra det nu snart. Men får se hur jag gör, har ju trots allt planerat lite. Hihi!


you'll always be my hero

Jag har en ny favoritlåt, lyssnar verkligen sönder den. Texten stämmer så bra in och jag älskar melodin!

Älskar när hon sjunger "But you'll always be my hero even though you've lost your mind"



5 december

Hej bloggen, jag har blivit sjuk. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag varit ute i denna kyla alldeles för mycket och för att varenda människa på tunnelbanan, hostar och nyser ... Måste bli bättre tills tisdag, då jag ska jobba, vill ju tjäna in lite pengar trots allt. Gick ju back några hundra igår eftersom jag sjukskrev mig ...

Nu är jag väldigt hungrig, inte ätit något på hela dagen, eller knappt någonting i veckan alls ... Dags för att göra mat? Känner mig inte sugen, men måste, mår illa!



20101201

Under över ett år har jag försökt gottgöra dig fastän du inte märkt något. Jag har försökt göra så du ska passa in och inte stå där utanför och känna dig bortglömd och ensam. Jag har tänk "man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad". Men nu tänker jag inte anstränga mig mer, jag tänker inte försöka få dig att inte känna dig utanför eller bortglömd längre. Jag tänker inte undvika folk bara för att inte göra dig besviken, jag tänker skita i dig hädanefter och göra precis vad jag vill och sluta tänka så mycket på hur du mår. För när man anstränger sig så mycket och aldrig får någonting tillbaka då är det meningslöst. Om du kan skita i mig och vad jag tycker, då kan ju jag skita i dig också, eller hur? Det är inte mer än rätt. Jag tänker inte förlora någon eller riskera att börja bråka med någon pga av en människa som är så otacksam, självisk och blind.


1 december

Hej bloggen, idag har jag försökt installera Office så jag kan ändra lite på mitt cv och hjälpa mamma med en sak i power point. Men efter 3 timmars försökande så gav jag upp. Någon som vet hur man gör? Jag gjorde precis som man skulle och som jag gjort tidigare, men det vägrar ändå att funka ... suck!

Imorgon ska jag baka pepparkakor med mormor och Jessica, det ska bli mucho trevligt!

 


RSS 2.0